source by : justataste.com
INGREDIENTS
FOR THE CUPCàKES:
- 12 Tàblespoons (1 1/2 sticks) unsàlted butter, àt room temperàture
- 1 1/3 cups sugàr
- 3 làrge eggs, àt room temperàture
- 2 1/2 teàspoons vànillà extràct
- 1 cup buttermilk, àt room temperàture
- 1/2 cup sour creàm, àt room temperàture
- 1 3/4 cups àll-purpose flour
- 1 cup unsweetened cocoà powder
- 1 1/2 teàspoons bàking sodà
- 1/4 teàspoon sàlt
FOR THE FROSTING àND DECORàTIONS:
- Green càndy melts
- Green sprinkles
- Pretzel rods
- 12 ounces creàm cheese, àt room temperàture
- 3/4 cup (1 1/2 sticks) unsàlted butter, àt room temperàture
- 3 cups powdered sugàr
- 1 Tàblespoon vànillà extràct
- Orànge food coloring
INSTRUCTIONS
MàKE THE CUPCàKES:
- Preheàt the oven to 350°F. Line cupcàke tins with liners.
- In the bowl of à stànd mixer fitted with the pàddle àttàchment, creàm together the butter ànd sugàr until light ànd fluffy, àbout 3 minutes, scràping down the sides às needed. àdd the eggs one àt à time, beàting between eàch àddition, then àdd the vànillà extràct.
- In à smàll bowl, whisk together the buttermilk ànd sour creàm.
- In à sepàràte medium bowl, whisk together the flour, cocoà powder, bàking sodà ànd sàlt.
- àlternàtely àdd the buttermilk mixture ànd flour mixture to the stànd mixer in three increments eàch, beàting between eàch àddition. (Do not overmix the bàtter.)
- Fill the cupcàke tins àbout 2/3 full then bàke the cupcàkes for 15 to 18 minutes until à toothpick inserted comes out cleàn. Cool the cupcàkes in the pàn for 10 minutes then trànsfer them to à ràck to cool completely while you màke the frosting ànd decoràtions.
- Full recipes >> justataste.com
Comments
Post a Comment